Ett sätt att kapa kostnader

HTC påstås överväga outsourcing av ny telefonmodell

Enligt en förhållandevis tillförlitlig källa så ska HTC stå i begrepp att outsourca tillverkningen av sin kommande telefonmodell U12 Life. Och möjligen är det början på ett längre samarbete.

Publicerad Uppdaterad

HTC har haft det tungt på mobilsidan under en lång tid och tvingades nyligen till stora nedskärningar. Man har sedan en tid tillbaka skurit ned på antalet telefonmodeller man släpper, och nu kommer dessutom tecken på att man är på väg att ta nästa logiska steg i sammanhanget, nämligen att outsourca produktionen av en telefon till tredje part. Det är enligt den ofta mycket välunderrättade twittraren LlabTooFer som nästa telefon – en enhet som påstås gå under namnet U12 Life – ska produceras av en extern tillverkare. 

Okänd tillverkare

Det framgår inte vilken tillverkare det handlar om och inte heller huruvida det är en engångsföreteelse eller början på ett mer långsiktigt samarbete. Men det är förstås svårt att inte jämföra med hur Blackberry först samarbetade med TCL som en så kallad ”tyst partner” innan de senare tog över varumärket helt och hållet. Enligt de rykten som cirkulerat kring U12 Life så här långt så ska det handla om en 6-tumstelefon utan sensorpanel samt med dubbelkamera bak och ett batteri på 3 600 mAh. 

Källa