U

HTC släpper nytt imorgon

Imorgon får vi se HTC:s senaste telefon

Publicerad:

11 jan 2017 - 08:58

Uppdaterad:

11 jan 2017 - 09:30

HTC inleder året med att släppa nya telefoner. Imorgon klockan 8.00 på morgonen kommer de att dra igång en livestream med presentationen av “U”. Eventet i sig sker i Taiwan och om du vill titta på presentationen kommer den att finnas på HTC:s hemsida.

Men vad syftar U på då? 2013 släppte HTC en Desire U, som var en budgetlur vi aldrig fick se här i Sverige. Givetvis är det inte den det är frågan om, men i värsta fall är det den serien som återupplivas.

Mer troligt är dock de två ryktestelefonerna U Ultra och U Play som vi får se imorgon. Ultra sägs vara en rejäl historia med sex tum stor skärm (2560x1440 pixel), Qualcomms senaste Snapdragon 835 och dubbla kameror på 24 megapixel vardera (Snapdragon 835 har dock bara stöd för dubbla kameror upp till 16 megapixel stycket). Play-modellen är istället mindre, med en 5,2 tum stor skärm och Mediateks Helio P10-chip som motor.

Det är åtminstone vad ryktet säger,vilket skulle göra HTC till en av de första tillverkarna att utannonsera en modell med Qualcomms senaste toppchip. Det gör antagligen även att telefonen inte hittar ut på marknaden på ett tag heller, utan att HTC mest vill vara föst med att berätta om saken.

Samtidigt kan vi alltid fundera på hur det i så fall påverkar det sedvanliga släppet av toppmodell under vårkanten. Antingen har HTC en mindre version på gång, eller så är U Ultra faktiskt först ut av vårens toppmodeller från de som är större tillverkare här i vår del av världen. Imorgon vet vi mer.

.

.

 

.