Enkelkamera med fotolampa både fram och bak

HTC släpper nya HTC Desire 12s för 2000 kr

Det är en billig telefon i Desire-familjen som HTC nu släpper hos utvalda återförsäljare.

Publicerad Uppdaterad

För 2000 kronor ska man givetvis inte ha så höga krav, mer än att få en välfungerande telefon. Desire är HTC:s familj med lite billigare mobiler och i pressmeddelandet som HTC skickat ut påminner man om seriens storhetstid för nio år sedan. Mycket har hänt sedan dess och det var länge sedan som HTC riktigt satte agendan på mobilmarknaden.

Fingeravtryckssensor på baksidan

Med HTC Desire 12s erbjuds vi en långsmal skärm på 5,7 tum där fingeravtryckssensorn sitter på baksidan av telefonen. Baksidan är för övrigt försedd med lasergraverade linjer som ska ge bättre grepp när du håller i telefonen. Vi såg något liknande på HTC U12 Life vilket gav den telefonen lite karaktär.

Fotolampa även fram

Särskilt värt att lyfta fram är kamerorna som består av en på baksidan och en på framsidan, båda utrustade med varsin fotolampa och båda på 13 megapixel. Prestandamässigt levereras telefonen med Snapdragon 435 och tre eller fyra gigabyte arbetsminne beroende på vilken modell du väljer. Lagringsutrymmet är 32 eller 64 GB och trots att det inte är någon riktig topprestanda lovar HTC att det ska räcka för både film och spel.

– Med Desire 12s flyttar HTC på nytt gränserna för vad som kan förväntas av en smartphone i denna prisklass, säger Lars Toft på HTC Nordic i ett uttalande.

Inte senaste Android

Batterikapaciteten i telefonen är på 3075 mAh och något överraskande levereras luren inte med senaste versionen av Android utan med Android 8.1 Oreo, oroväckande eftersom man inte kan vara säker på att telefoner i den här prisklassen skäms bort med uppdateringar.

Prislappen är som sagt 2000 kr och en sökning på nätets prisjämförelsesajter visar att enbart en återförsäljare, närmare bestämt Proshop, än så länge har telefonen till försäljning.