https://www.mobil.se/nyheter/htc-telefon-i-mellansegmentet-dyker-upp-pa-geekbench
566877
Nyheter
Baserad på äldre chipp

HTC-telefon i mellansegmentet dyker upp på Geekbench

HTC har tidigare sagt att man ska fokusera på flaggskepp och mellansegmentet under 2019. Och nu har en första telefon i det senare av de två segmenten dykt upp på Geekbench.

Den telefon som dykt upp på benchmarkingsajten Geekbench har modellbeteckningen 2Q7A100 och har inte nämnts i några förhandsuppgifter eller läckor tidigare. Av allt att döma så handlar det hur som helst om en telefon i mellansegmentet, då den är baserad på Qualcomms Snapdragon 710-chipp. Det är väl inga större fel på det chippet egentligen, men det är aningen förvånande att man inte valt att förse telefonen med nya Snapdragon 730 istället, inte minst då en lansering fortfarande tycks vara tämligen avlägsen. 

Ett fåtal uppgifter

Telefonen har registrerats på Geekbench den 11 april och det framgår bland annat att den kör Android 9 Pie och att den har 6 GB arbetsminne. Några ytterligare uppgifter bjuds vi inte på i nuläget. Läckor och förhandsuppgifter borde dock avslöja mer om telefonen när vi börjar närma oss en lansering. HTC har valt att minska ned på antalet telefoner man släpper per år, men att man vill hålla sig kvar i mellansegmentet tycks det hur som helst inte råda något tvivel om.