https://www.mobil.se/nyheter/htc-telefon-med-5g-stod-kan-droja-till-arets-andra-halva
566441
Nyheter
Påstås vänta på att marknaden ska mogna

HTC-telefon med 5G-stöd kan dröja till årets andra halva

Den som väntar på en HTC-telefon med 5G får vänta länge. Åtminstone om man får tro färska uppgifter från källor med insyn i saken.

Att det kommer att släppas mängder av telefoner med stöd för 5G under året – det vill säga morgondagens nya och mycket snabba mobilnät – råder det inget tvivel om. Huruvida det kommer att finnas särskilt många nät på plats inom överskådlig tid råder det däremot lite mer ovisshet kring. Och att vänta med stödet behöver förstås inte innebära någon större katastrof, utan kan rent av visa sig vara vettigt. HTC påstås nu vilja vänta in att marknaden mognar innan man släpper sin första smartphone med 5G-stöd. Det hävdar källor med insyn i saken som Digitimes talat med. 

Kan även vara en kostnadsfråga

HTC själva har inte kommenterat uppgifterna, och man bör ta det lite försiktigt med att dra alltför stora växlar på dem. Men om det hela stämmer, så kan det även handla om mer än att man vill vänta in näten. Dels är det i nuläget osäkert hur 5G-stöd kan komma att påverka priset på en smartphone, eftersom tekniken ännu är ny. En annan aspekt är att 5G riskerar att sluka mer batterikraft än 4G. 

Ämnen