https://www.mobil.se/nyheter/htc-u11-s-lde-snabbt-slut-i-usa
563544
Äntligen en hit för HTC?

HTC U11 sålde snabbt slut i USA

Väntetiden för ett exemplar av HTC:s nya flaggskepps-enhet U11 ligger i USA nu på mellan två och fyra veckor. Telefonen har alltså relativt snabbt sålt slut i USA, och kanske innebär det att HTC nu har en efterlängtad hit på gång.

Man kan inte annat än tycka lite synd om HTC. År efter år presenterar man nya telefoner som alltid hyllas av experterna, för att sedan misslyckas totalt försäljningsmässigt. Detta trots ofta både innovativ design och mjukvara. Exakt vad det beror på är svårt att sätta fingret på, men att det är Samsung och Huawei som dominerar i Android-världen är ett faktum. 

Ljus i tunneln?

Men möjligen anar HTC nu ett ljus i slutet av tunneln, då den senaste flaggskeppsenheten från den taiwanesiska tillverkaren redan sålt slut i USA, trots att den lanserades så sent som i slutet av maj. Telefonen finns fortfarande i lager hos operatörerna, men på HTC:s hemsida är det nu mellan två och fyra veckors väntetid på ett exemplar av U11. 

Udda fågel

HTC U11 är en aningen udda smartphone-fågel, med sitt klämbara hölje som kan användas för att styra olika funktioner. I övrigt handlar det om rätt ordinära high end-specifikationer, som 5,5-tumsskärm med QHD-upplösning, Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringskapacitet.

Ämnen