Är den trista trenden bruten?

HTC U11 säljer bättre än både HTC 10 och One M9

Taiwanesiska HTC har haft det oerhört tufft på smartphone-sidan under de senaste åren. Det har dock funnits indikationer på att det nya flaggskeppet U11 går riktigt bra. Och nu kommer uppgifter om att enheten säljer bättre än alla de senaste flaggskeppen.

Publicerad:

16 jun 2017 - 14:52

Uppdaterad:

16 jun 2017 - 14:52

Det är HTC-chefen Chia-Lin Chang som nu bekräftat att U11 – det vill säga den senaste flaggskepps-enheten från den taiwanesiska smartphone-tillverkaren (vårt test hittar du här) – sålt bättre än vad både HTC 10 och One M9 gjorde under samma tid på marknaden efter att de hade släppts. Det har sedan tidigare även kommit uppgifter om att U11 sålt väldigt bra på den amerikanska marknaden. Sammantaget ser det ut som om HTC därmed äntligen har en efterlängtad och välbehövlig succé på gång, efter att i många år levt i skuggan av Apple, Samsung och Huawei.

Fina recensioner

HTC har nästan alltid fått mycket fina recensioner när man släppt en ny flaggskeppsenhet, men intresset hos konsumenterna har trots det varit svalt. Även U11 har fått mestadels positiva recensioner, även om många präglats av en viss skepsis till konceptet med en klämbar ram som kan styra diverse funktioner. HTC har även varit i blåsväder rörande U11, då man bad om hjälp från användare i sin intressegrupp Elevate med att motverka negativ press kring enheten. Det hela renderade kanske ingen direkt storm, men däremot en lätt unken bris i techvärlden. 

Kan bli räddningen

Flera bedömare menar att U11 möjligen skulle kunna bli räddningen för HTC, som befunnit sig i näst intill fritt fall och nyligen nådde sina lägsta intäkter på 11 år. Det är fortfarande alldeles för tidigt att avgöra om U11-framgångarna är tillräckligt stora samt om de kommer att hålla i sig över tid. Men mycket pekar åtminstone på att HTC är på väg åt rätt håll. 

.

.

 

.