Annons

Avslöjat på Instagram

HTC:s blockkedje-telefon offentliggörs den 22 oktober

HTC avslöjade redan i maj att man hade planer på att ta fram en blockkedje-baserad telefon och i somras kom uppgiften om att den skulle dyka upp under årets tredje kvartal. Och nu har HTC släppt en teaser på Instagram som avslöjar att enheten kommer att presenteras redan nästa vecka.

Publicerad Uppdaterad

Vi har sagt det förr och det tål att upprepas: Det är en svår pedagogisk uppgift som HTC står inför, när man ska försöka förklara för kreti och pleti vad de ska ha en blockkedje-telefon till. Nu siktar möjligen HTC inte på den breda massan med just den här enheten, som man valt att kalla för Exodus. Men att man vill sälja så många exemplar som möjligt torde man ju rimligen kunna vänta sig ändå. Möjligen klarnar bilden av telefonen något i samband med den officiella lansering som nu – åtminstone med 99 procent säkerhet – står för dörren den 22 oktober, det vill säga på måndag nästa vecka. HTC har nämligen publicerat en så kallad teaser på Instagram, i form av ett klipp som visar diffusa detaljer på telefonen och avslutas med budskappet ”22/10”. 

Universalplånbok

Exodus kan antas fungera som ett slags universalplånbok för kryptovalutor och kommer sannolikt att vara försedd med extra säker hårdvara, vilket förstås är ett viktigt fundament för just en blockkedje-enhet. Varje telefon ska utgöra en nod i blockkedjan, vilket ska förenkla handeln med kryptovalutor. Några specifikationer har vi fortfarande inte fått, och vad gäller priser och tillgänglighet så finns bara HTC-chefen Phi Chens tidigare uppgifter att gå på, nämligen att enheten ska släppas i hela världen och att den kommer att kosta runt 9 000 kronor. 

Källa