Nexus 9

HTC:s Nexus-platta dyker upp hos FCC

En surfplatta med 8,9-tumsskärm från HTC har passerat den amerikanska granskningsmyndigheten FCC.

Publicerad Uppdaterad

Den amerikanska myndigheten FCC har till uppgift att godkänna alla enheter med radiosändare som ska säljas i USA, och dokumentationen från detta är offentlig. Däremot får man inte veta så mycket mer om enheten än att den finns och vilka mått den har. Och nu har alltså FCC godkänt en surfplatta med 8,9 tums skärm från HTC.

HTC gjorde ett mycket kort och misslyckat inhopp på surfplattemarknaden för ett par år sedan och har hållit sig borta sedan dess. De som sägs ha lockat dem tillbaka är Google, som gett dem uppdraget att göra nästa Nexus-surfplatta. HTC-plattan som godkänts av FCC passar bra in på ryktena om Nexus 9.

Ryktena säger att Google planerar att visa upp de nya Nexus-enheterna (utöver surfplattan även telefonen Nexus 6) den 15 oktober. Med tanke på hur få läckor det hunnit komma kring enheterna kanske det är lite optimistiskt, men de senaste två åren har Googles Nexus-lanseringar skett utan presskonferens och förvarning, så det kan mycket väl bli fallet även i år. Nexus 9 sägs ha 32 GB lagringsutrymme och 3 eller 4 GB RAM-minne. Eftersom enheterna är till för att visa upp senaste versionen av Android, som har stöd för 64 bitar, tros Nexus 9 få Tegras 64-bitarschipset K1.

Källa