Läckt minnesbjässe

Huawei kan bli först med 512 GB i mobilen

En Huaweimobil med 512 GB lagringsminne har certifierats av en kinesisk myndighet.

Publicerad Uppdaterad

Den kinesiska myndigheten TENAA certifierar alla telefoner som ska användas i Kina, och även om informationen man kan få ut kring en certifieringdet är knapphändig kan man ändå snappa upp ett och annat intressant den vägen. Som nu, till exempel, då någon har noterat att Huawei har fått en mobil certifierad med 512 GB lagringsutrymme. Det mesta någon mobil som säljs i dag har är 256 GB, och du kan med nöd och näppe komma upp i mer med det största minneskortet som finns, men då blir det långsammare läs- och skrivhastigheter.

Inte för att vi vet något om läs- och skrivhastigheterna på den okända Huaweimobilen. Vi vet inte heller vilken mobil det skulle kunna röra sig om. Det enda mer vi vet om den är att den har dubbla simkortsplatser och 6 GB arbetsminne. Det finns inga förhandsrykten om att Huawei P20 eller P20 Pro som lanseras nästa vecka ska ha sådana minnesmängder, men det är förstås tänkbart att man gör en begränsad utgåva, kanske Porsche Edition, som har det.

Att mobilen certifierats är inte ens en garanti för att det är en kommersiell modell, det kan även vara en prototyp, men det är fortfarande en prestation att bygga en mobil med så mycket minne. Huawei har ingen egen minnestillverkning, så kretsarna måste i så fall ha kommit från någon annan. Samsung är en het kandidat. Företaget började tillverka minneskretsar för telefoner med 512 GB minne i december förra året.

Källa