Huawei Appstore

Huawei lanserar egen appstore

Under namnet Huawei Appstore kommer Huawei att installera en egen appbutik i alla sina telefoner. Tanken är att det ska underlätta för användarna att hitta bra appar.

Publicerad:

7 nov 2017 - 11:14

Uppdaterad:

7 nov 2017 - 11:17

Som ett alternativ till Googles egen appbutik Google Play kommer Huawei att erbjuda en egen appbutik förinstallerad i alla Huawei- och Honor-telefoner. Urvalet här ska enligt Andreas Zimmer på Huawei enbart bestå av högkvalitativa appar som minst fått användarbetyget 4,3. Nyheten presenteras på en konferens arrangerad i Helsingfors där Mobil deltar. Utöver kvalitetskravet lovar Huawei även att allt innehåll ska vara familjevänligt och att alla appar går igenom en säkerhetsgranskning i fyra olika steg.

Den nya ikonen för Huaweis egen Appstore kommer att dyka upp på telefoner från Huawei och Honor under nästa år, 2018. Precis som i Google Play-butiken så kommer appar i Huaweis Appstore kunna kosta pengar och de kan även använda in app-köp. Alla köp hanteras kopplat till användarens Huawei ID-konto.

Den unika funktionen i Huaweis Appstore är att det för användarna ska vara enklare att hitta bra appar. Skillnaden mot Googles vanliga butik är enligt Andreas Zimmer på Huawei att urvalet här är betydligt hårdare kvalitetsgranskat. Han liknar det vid ett bibliotek med noga utvalt innehåll. En redaktion kommer även att välja ut innehåll på lokal nivå så att apparna ska vara så relevanta som möjligt.

Utöver själva appbutiken ska apparna som finns tillgängliga här även kunna föreslås när man startar upp sin telefon för första gången. Då får man ett urval appar som man som användare kan välja att installera eller avstå ifrån. Det här är ett sätt för Huawei att vägleda utan att för den skull installera en massa appar från start, appar som användaren kanske inte vill ha. 

.

.

408180951112_10155695586061113

.