Intelligent och dynamisk aktiv brusreducering

Huawei lanserar nya hörlurarna Freebuds Studio – snart till Sverige

Intelligent dynamisk aktiv brusreducering i hörlurarna ska anpassa sig efter omgivningen.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei visade upp sitt nya flaggskepp Mate 40 Pro passade de även på att prestera ett par nya over ear-lurar - Huawei Freebuds Studio. 

Kåporna innehåller element på 40 millimeter som hanterar frekvenser på 4Hz - 48kHz, och Huaweis egenutvecklade teknik för ljudöverföring medför en ljudöverföringshastighet på upp till 960 kbps.

Lurarna har försetts med så kallad intelligent dynamisk aktiv brusreducering, vilket i praktiken betyder att de på egen hand kan byta mellan tre olika typer av brusreducering beroende på vilka ljud som finns i omgivningen. Med genomhörningsläge och röstläge kan användaren föra konversationer utan att ta av sig lurarna, och sex stycken mikrofoner kan användas för att fånga upp röster och därmed effektivt fokusera på röster och filtrera bort bakgrundsbrus.

Batteritiden ska enligt Huawei ligga på upp till 20 med brusreduceringen påslagen, och upp till 24 tummar utan brusreducering. Det ska dessutom räcka med tio minuter snabbladdning för att få fem timmar lyssnande med brusreducering och åtta timmar utan.

Huawei FreeBuds Studio kommer att säljas i Sverige men det finns ännu inte något officiellt lanseringsdatum. Riktpriset ligger på 299 euro, cirka 3100 kronor. Under lanseringseventet för lurarna kunde vi på mobil testa effekten på brusreduceringen och den var riktigt bra även om vi så klart får vänta till ett fullständigt test kan göras innan vi uttalar oss med säkerhet.