Annons

Tredje störst i Sverige

Huawei mest lönsamma till Android

Kinesiska Huawei växer i Sverige samtidigt som en ny rapport visar på lönsamhet.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei igår visade upp Mate 9 Pro passade de även på att prata om siffror för Sverige. Dels menar de att de har tio procent av marknaden här i Sverige, näst efter Apple och Samsung. Under oktober månad gick det tydligen lite extra bra, då ska det ha varit det bäst säljande märket för Androidlurar i Sverige.

Även globalt sett verkar det tuffa på rätt bra. Enligt en rapport från Strategy Analytics ska mobilbranschen ha genererat 9,1 miljarder dollar i vinst under det tredje kvartalet. Apple ska ha stått för 91% av den kakan, men på andra plats kommer Huawei. 2,4 procent av vinsten, runt 200 miljoner dollar, ska ha varit deras och då något som gör dem till den mest lönsamma Androidtillverkaren i världen just nu.

Då det rör sig om analytikers siffror brukar det alltid vara någon annan analysfirma som har annat att säga, vilket brukar visa sig när listorna över världens största mobiltillverkare ska sammanställas. Men att Huawei är på frammarsch både här i Sverige och globalt känns som ett ganska säkert antagande.