https://www.mobil.se/nyheter/huawei-och-samsung-sags-tavla-om-att-bli-forst-med-skarm-med-kamerahal
566246
Nyheter
Infinity o-display

Huawei och Samsung sägs tävla om att bli först med skärm med kamerahål

Både Huawei och Samsung sägs vara på gång med var sin mobil med endast ett litet hål för selfiekameran på framsidan, och bägge väntas släppas i december.

Om Samsung blir först återstår att se men oavsett kommer man i alla fall kunna skryta med att ha satt vokabulären. I år har skärmar med en sensorpanel som går in i skärmens överkant för att skapa mer skärmutrymme på framsidan dominerat bland nya mobiltelefoner. Bland annat Oneplus och Oppo har trumfat det med en mindre droppformad panel som bara innehåller selfiekameran. Samsung visade på en utvecklarkonferens upp vad man ansåg vara nästa steg i utvecklingen i form av tre skärmtyper man kallade Infinity U, Infinity V och Infinity O, efter formen på urgröpningen för kameran. Infinity O är den skärmtyp som ser mest spektakulär ut, med bara ett litet hål för selfiekameran.

Kan vara Samsung Galaxy A8s

Samsung har förstås en sådan telefon på gång, enligt uppgift ska den heta Samsung Galaxy A8s, och släppas redan nu i december. För att göra telefonen billigare ska den inte ha en av Samsungs Amoledskärmar, utan en LCD-display tillverkad av kinesiska BOE. Öppningen för kameran i skärmen väntas bli 6,7 mm i diameter, och telefonen sägs få chipsetet Snapdragon 710 och ett batteri på 3000 mAh.

En annan av BOE:s storkunder är Huawei, som använder deras skärmar i bland annat Mate 20 Pro (och där BOE-skärmarna verkar vara mindre behäftade med fel än LG-skärmarna). Kanske är det därför ingen slump att även Huawei ska ha en telefon med Infinity O-display nära förestående. På ett Weibo-konto officiellt kopplat till Huawei har man talat om en sådan telefon, som sägs vara redo för lansering i december även den.

Även om inget annat än symbolisk prestige står på spel lär det alltså bli ett race mellan Samsung och Huawei om att få ut den första mobilen med Infinity O-display på marknaden i december.