https://www.mobil.se/nyheter/huawei-p-smart-lanseras-nu-i-sverige
564967
2500 kronor

Huawei P Smart lanseras nu i Sverige

Telefonen som sedan tidigare lanserats i ett flertal andra europeiska länder har stor långsmal skärm och dubbla kameror bak. Nu är det klart att telefonen släpps även i Sverige under denna månad.

Redan tidigare i år släppte Huawei telefonen Huawei P Smart i till exempel Tyskland och Finland. Det handlar om en telefon som enligt Huawei ska vara särskilt riktad till unga och den har en långsmal skärm på 5,65 tum med tunna kanter runt och dubbla kameror på baksidan vilket gör att man kan ta bilder med fiktiv oskärpeeffekt i bakgrunden. Dubbla kamerorna på baksidan tar bilder med 13  megapixels upplösning och selfiekameran, för det finns bara en, inte två, är på 8 megapixel. Just att telefonen har en ensam selfiekamera gör att den skiljer sig från systermodellen Mate 10 Lite som annars är snarlik, men några hundralappar dyrare.

Ingen AI

Processorn i Huawei P Smart är Huaweis egna Kirin 659 och den har inte separat AI-chipp som Huawei gärna skryter om i sin senaste flaggskeppstelefon Mate 10 Pro. Det verkar dock inte hindra Huawei P Smart för i pressmeddelandet där P Smart presenteras får vi veta att telefonen lär sig användarens vanor och anpassar processorns arbete efter det för bästa användarupplevelse. De motivlägen i kameran som gör att AI-utrustade Mate 10 Pro kan se skillnad på katter, mat och annat nämns dock inget om. Vidare har telefonen dock en fingeravtryckssensor som även kan användas för att navigera i gränssnittet, vi får ett batteri på mycket normala 3000 mAh och prislappen för telefonen ska hamna på 2500 kronor. Säljstart är som sagt redan nu under mars månad.