Hos svensk återförsäljare

Huawei P10 Lite presenterad

Huawei i Sverige har ännu inte talat öppet om P10 Lite, men i andra länder har den presenterats och även svenska återförsäljare presenterar telefonen i sina webbbutiker.

Publicerad:

20 mar 2017 - 09:06

Uppdaterad:

20 mar 2017 - 09:06

I såväl Tyskland som England rapporteras det att Huawei P10 Lite, efter att ha figurerat i diverse webbutiker nu även presenterats officiellt. Telefonen är marginellt större än P10 och har en skärm på 5,2 tum. En del funktioner har så klart ärvts från de dyrare syskonmodellerna och en sådan sak är tan på telefonen som i alla fall i den blåfärgade versionen av telefonen skapar ett ljusspel av olika nyanser och gör att vi slipper fingeravtryck. Fingeravtrycksläsaren på Huawei P10 Lite sitter på baksidan av telefonen.

Bantad prestanda

Ska man ytterligare jämföra telefonen med resten av P10-familjen så finns det flera saker som Huawei i den här billigare modellen bantat bort. Det finns bara en kamera på baksidan av telefonen och inte två som de dyrare modellerna har. Samarbetet med klassiska kameratillverkaren Leica uteblir också i Huawei P10 Lite och prestandan är bantad. Det förekommer olika uppgifter om vilken processor som telefonen faktiskt har, men i produktionfomrationen hos Inet, den enda svenska återförsäljare som har telefonen i sin katalog uppges att det rör sig om en åttakärnig Kirin 655 från Huaweis egen tillverkning. Samma källa uppger att arbetsminnet är på 3 GB medan andra källor talar om 4 GB. En möjlighet är så klart att telefonen kommer i olika versioner.
Såväl chipset som minne är väldigt snarlikt systerbolaget Honors budgetlur Honor 8 Lite. Det skulle kunna vara anledningen till att vi inte sett något officiellt här i Sverige om telefonen, eftersom Huawei kan välja att satsa på den modellen istället.

Telefonen ska levereras med senaste versionen av Android och precis som P10 använder telefonen Huaweis eget gränssnittsskal EMUI 5.1.

Huawei i Sverige har ännu inte gått ut med någon officiell information om telefonen eller vilket pris den får. Den svenska återförsäljare som listar P10 Lite i sin webbutik uppger priset 2990 kronor men inget leveransdatum. Hos andra europeiska webbutiker kan man läsa om leverans under slutet av mars månad.

.

.

 

.