Tycks ha problem med mjukvaran Safetynet

Huawei P30 Pro-ägare kan få problem med streamingtjänster

Vissa av Huaweis P30 Pro-telefoner tycks ha ett problem med en Google-mjukvara som gör att tjänster som exempelvis Netflix blir omöjliga att använda.

Publicerad Uppdaterad

Under veckan har det kommit in mängder av rapporter från P30 Pro-ägare som upplevt problem med betaltjänsten Google Pay på sina telefoner. Det har visat sig att telefonerna haft problem med mjukvaran Safetynet, en Googletjänst som kontrollerar att telefonerna kör äkta och certifierad mjukvara och som även används av flera tredjepartsaktörer, bland annat Netflix.

Drabbar långt ifrån alla

En märklig detalj är att långt ifrån alla P30 Pro-användare tycks vara drabbade. Enligt Huawei så ska det enbart röra sig om telefoner som kör betaversionen av EMUI 10. Man uppger även att det tycks vara hos Google som problemen uppstår. Det förekommer dock uppgifter om att användare som kör EMUI 9.1 också upplever problemen, vilket gör det hela än mer mystiskt. Google har inte kommenterat uppgifterna ännu.  

Mycket riktigt så fungerar varken Netflix eller Google Pay på den P30 Pro med betamjukvara som Mobilredaktionen har tillgång till. Det handlar dock om just en betaprogramvara så man akn ju hoppas på att problemet åtgärdas tills dess systemet släpps skarpt.

Källa