Läckta skärmskydd avslöjar

Huawei P30 Pro ser ut att få minimal sensorpanel

För en kort tid sedan kom tidiga rykten om att Huaweis kommande flaggskepp P30 Pro kommer att ha en sensorpanel. Men enligt läckta bilder på skärmskydd till enheten, så tycks den åtminstone bli väldigt liten.

Publicerad Uppdaterad

Liten. Ja, näst intill försumbar. Så skulle man kunna beskriva den sensorpanel som av allt att döma kommer att finnas på Huaweis kommande flaggskeppstelefon P30 Pro när den dyker upp till våren. Rykten om telefonen började cirkulera för bara några veckor sedan, och ett av dem var just att telefonen får en sensorpanel. Detta trots att både nya Nova 4 och dotterbolaget Honors View 20 får en annan typ av skärm med kamerahål, á la Samsungs Infinity-O-skärm. Men sensorpanelen blir alltså väldigt liten, om man får tro de läckta bilder på påstådda skärmsydd till telefonen som Slashleaks nu publicerat. 

Även skärmskydd för Galaxy S10

Bilderna visar även skärmskydd för Samsungs kommande Galaxy 10 och S10 Plus-enheter, som däremot inte har några sensorpaneler. Just Galaxy S10 sägs också kunna vara huvudskälet till att Huawei fått fortsätta med en sensorpanellösning för P30 Pro. Samsung påstås vara den enda tillverkaren som i nuläget tar fram skärmar med kamerahål, och man kan mycket väl hålla på den första omgången skärmar till sin egen flaggskeppstelefon. Väldigt lite information i övrigt har så här långt läckt ut om P30 Pro. 

Källa