Annons

Större batteri och skärm

Huawei släpper ny version av budgetmobilen P Smart

Huawei släppte sin budgetmobil P Smart i Sverige förra våren. Och redan nu har det blivit dags för uppföljaren, som får det logiska suffixet 2019.

Publicerad Uppdaterad

P Smart är en telefonmodell för den som gillar Huaweis flaggskeppstelefoner men som prioriterar ett något lägre pris framför de absolut vassaste komponenterna. När man släppte P Smart i Sverige i våras gav vi telefonen ett ganska fint totalbetyg på 72 procent. Priset och vikten noterades på pluskontot, medan vi var mindre imponerade av den ljussvaga skärmen och det klena lagringstutrymmet på bara 32 GB. Och nu meddelar Huawei att Huawei P Smart är aktuell för den svenska marknaden även i 2019 års utförande. Telefonen riktar sig fortfarande till en yngre och lite mindre köpstark målgrupp, men bjuder även på en rad prestandaförbättringar sedan senast. Inte minst det där lagringsutrymmet är nu åtgärdat. Internt ligger det på 64 GB, vilket fortfarande inte är jättemycket, men däremot helt okej. Telefonen har även Micro SD-stöd för upp till 512 GB lagring, om man är i behov av mer plats. 

Annorlunda design

Enheten bjuder på ett utseende som inte har jättemycket gemensamt med föregångaren. P Smart 2019 har lite rundare hörn och dessutom en baksida i plast (som liknar glas) snarare än aluminium. IPS-skärmen har med sina 6,21 tum dessutom blivit en bra bit större än föregångarens 5,65 tum och har begåvats med en droppformad sensorpanel som ersätter den tjockare skärmkant som föregångaren hade. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 340 pixlar, vilket innebär en marginell ökning sedan senast. Ett Hisilicon Kirin 710-chipp sitter under skalet och bjuder på fyra Cortex A73-processorer med en klockfrekvens på 2,2 GHz samt två Cortex A-53:or på 1,7 GHz. Det innebär förstås ett rejält prestandalyft. Internminnet ligger på 3 GB och på kamerasidan bjuds en dubbelkamera bak med 13+2 megapixlar samt en selfiekamera på 8 megapixlar. Batteriet har glädjande nog fått högre kapacitet och ligger nu på 3 400 mAh, vilket kan jämföras med föregångarens 3 000 mAh. Vidare har telefonen fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning och stöd för dubbla SIM-kort. Priset landar på 2 590 kronor när telefonen släpps i butikerna nästa måndag. 

Källa