https://www.mobil.se/nyheter/huawei-tar-patent-pa-kombinerad-fingeravtryckslasare-och-styrpanel
566048
Nyheter
Två skärmar i en

Huawei tar patent på kombinerad fingeravtrycksläsare och styrpanel

Huawei tycks av allt att döma ha planer på att ta fram en telefon med en kombinerad fingeravtrycksläsare och styrpanel, något som innebär att enheten i praktiken skulle få två skärmar.

I patentet som nu uppmärksammats av den nederländska sajten Let’s Go Digital så beskrivs en enhet som har ett slags styrpanel som samtidigt är en fingeravtryckssensor. Delen med styrpanelen är inte avskild från resten av skärmen rent konkret, utan det handlar om en virtuell separation av de olika skärmdelarna. Styrpanelen finns – inte särskilt förvånande – i botten av skärmen.

Kan visa notifieringar

Skärmdelen nedtill kan användas oberoende av den resterande delen av skärmen, och skulle till exempel kunna användas för att visa olika typer av notifieringar och enklare information. Fingeravtryckssensorn som är inbyggd i skärmen ska dessutom kunna läsa av både puls och hjärtslag, och möjligen kan den även användas för att läsa av syresättning och blodsockernivå med hjälp av den optiska sensor som finns med. Vi lär sannolikt inte få se teknologin i någon enhet som lanseras inom den närmaste framtiden.

Annons

Ämnen