https://www.mobil.se/nyheter/huawei-telefon-utan-sensorpanel-visades-upp-vid-konsert
566266
Nyheter
Liknar Samsungs Infinity-O-skärm

Huawei-telefon utan sensorpanel visades upp vid konsert

Sedan Samsung presenterade sin Infinity-O-skärm utan sensorpanel, så har det surrat rykten om att Huawei skulle hinna först med en sådan telefon. Och nu har en enhet med just en sådan skärm visats upp på en konsert i Kina.

Det handlar inte om något officiellt offentliggörande av en ny telefonmodell, utan snarare om en slags smygvisning som skett i samband med en konsert i Kina och som uppmärksammats av den tyska sajten Winfuture. Enheten som visades upp har namnet Nova 4 och ser ut att ha exakt samma skärmdesign som Samsungs infinity-O-lösning, det vill säga en utskärning för selfiekameran i det övre hörnet snarare än en klassisk sensorpanel. Därmed utgörs nästan hela fronstycket av skärmyta, något som rimligen borde tilltala den som avskyr konceptet med sensorpaneler. 

Inget mer är känt

Tyvärr så finns ingen annan information om telefonen i nuläget. I videoklippet som visades tycks den dessutom vara försedd med ett skyddsskal, vilket gör det svårt att säga någonting mer om enheten utöver att den har den speciella skärmtypen och att kanterna är ganska smala. Vad som föranlett att Huawei valt att visa upp telefonen är oklart, men sannolikt vill man helt enkelt visa upp att man ligger i framkant på skärmsidan. Att designen är attraktiv bland tillverkarna råder det hur som helst inget tvivel om, och kanske kan Infinity-O-konceptet vara början på slutet för sensorpanelen.