Annons

Kaxiga uttalandet

Huawei: Vi har bättre teknologi än Face ID

Huawei presenterade inte bara sin nya telefonmodell Honor V10 igår, utan passade även på att berätta om ny teknologi för 3D-ansiktsscanning som man tagit fram, och som – åtminstone om Huawei får säga det själva – är avsevärt mycket bättre än Apples Truedepth-teknologi.

Publicerad Uppdaterad

Jodå, ett kamerasystem sprängfyllt med diverse sensorer för djupavkänning och 3D-scanning är på gång även från Huawei. Det kinesiska bolaget har ju gjort det till lite av en tradition att försöka bräcka Apple på olika sätt, och nu har man presenterat sin variant på Iphone X-teknologin Truedepth och Face ID. Demonstrationen skedde i samband med lanseringen av telefonmodellen Honor V10, detta dock utan att teknologin har någon koppling till enheten. 

Fler projektionspunkter

Den som hängt med när det gäller Iphone X känner kanske till att dotprojektorn på enheten använder sig av 30 000 punkter som projiceras på användarnas ansikten för att känna av dem. Huaweis motsvarighet hämtar information från hela 300 000 punkter. Tekniken ska dessutom vara så pass säker att den kan användas för autentisering vid mobila betalningar, och den ska enligt Huawei vara minst lika snabb som företagets egna fingeravtrycksläsare. 

Visade även animoji-klon

Till och med den gimmick-artade funktionen Animojis (animerade emoji-symboler som speglar Iphone X-användarnas ansiktsuttryck och grimaser) har man kopierat från Apples Iphone X. Huaweis klon kan till exempel härma när användaren sticker ut tungan, något som Apples Animojis inte klarar av. Det bör påpekas att varken Honor V10, Mate 10 Pro eller någon annan telefon är utrustad med den här teknologin. Och när tekniken ska gå att hitta i en Huawei-produkt är också oklart. Men till dess nöjer sig Huawei med att – aningen självgott – konstatera att deras teknik är bättre.

Källa