USA-sanktioner

Huaweis Kirin 1020 ska inte påverkas av amerikanska sanktioner

Det kommande toppchipsetet som ska in i den kommande Mate 40 verkar inte påverkas av de nya sanktioner som USA bestämt sig för att införa.

Publicerad Uppdaterad

De senaste restriktionerna från USA som (troligen) hade Huawei som huvudmåltavla kommer också att träffa andra tillverkare. Till exempel chiptillverkaren TSMC som bland annat tillverkar chipset till Huawei men även har andra kunder. Det uppstod en del frågor kring huruvida TSMC skulle kunna tillverka de chipset som krävdes för att Huawei skulle kunna lansera sin kommande Mate 40 i tid. 

Tydligen ska det vara så att sanktionerna bara ska påverka framtida beställningar och inte redan lagda beställningar. Det här tycks betyda att de 5nm- och 12nm-beställningar tycks fortsätta opåverkade medan tillverkningen av 7nm-chipset kan påverkas eftersom TSMC där redan var fullbokade. Det här betyder att det kommande toppchipsetet Kirin 1020 kommer att kunna produceras som tänkt. 

Däremot vet man inte riktigt hur framtiden för Kirin 990 och 980 ser ut då dessa är baserade på 7nm-teknik. 12nm-chipseten sägs vara tänkta för basstationer för 5G-näten.

Hur det här kommer att påverka Huawei får vi se framöver.  

Källa