Annons

Blir första klockan med Wear OS

Hublot släpper lyx-smartwatch med fotbollstema

Det blev – möjligen något skrällartat – lyxurstillverkaren Hublot som kom först med en smartwatch baserad på Wear OS. Klockan tillverkas i samarbete med fotbollsorganisationen FIFA inför fotbolls-vm i Ryssland 2018 och blir – desto mindre förvånande – svindyr.

Publicerad Uppdaterad

Okej, först och först. Det som hänt är väl i ärlighetens namn i princip att Android Wear bytt namn till Wear OS. Men någon ska ju vara först med det nya namnet också. Och det blev alltså lyxurstillverkaren Hublot, som inte släppt någon smartwatch tidigare. Enheten tillverkas i samarbete med den internationella fotbollsorganisationen FIFA inför fotbolls-vm och får namnet Big Bang Referee 2018 World Cup Russia. Klockan kommer bara att tillveras i 2 018 exemplar. Ett antal av dem är dessutom vigda för domarna i turneringen, som får varsin skräddarsydd version av klockan. 

Halvintressant hårdvara

Klockan är tillverkad i titan och kevlar och påminner rent designmässigt om mer gängse lyxklockor än om en typisk smartwatch. Så långt är det en ganska läcker enhet. Men tittar man på de tekniska specifikationerna så är den inget att bli särskilt upphetsad över. Vi snackar AMOLED-skärm med 400 x 400 pixlars upplösning, vattentäthet ned till fem meter och ett batteri som klarar en dag per laddning. Är man fotbollsintresserad så kan man glädjas åt att man under VM får liverapporter om mål, resultat samt gula och röda kort under matcherna kontinuerligt under turneringen. Domarversionen av klockan är desto mer intressant, då den kommer att kunna visa tv-repriser av matchsituationer med möjlighet att kartlägga bollbanor, samt vibrerar när en boll passerar mållinjen. Priset för ett exemplar ligger på motsvarande 42 500 kronor. 

Källa