Testa appen utan att installera den

Instant Apps nu även i Googles Playbutik

Har du någon gång önskat att du kunde testköra en app innan du bestämmer dig för om du ska installera den eller inte? Just den saken blir nu möjlig, efter att Google rullat ut konceptet Instant Apps till sin Playbutik.

Publicerad Uppdaterad

Google har offentliggjort en rad nyheter och förändringar för sin Playbutik. Och den i särklass mest intressanta är att man nu kan testköra appar innan man bestämmer sig för huruvida man ska installera dem på sin enhet eller inte. Detta eftar att man nu försett butiken med konceptet Instant Apps, en teknologi som något förenklat innebär att man testar en app ”bit för bit” via nätet.

Får testknapp

Playbutiken får därmed en ”Try it now”-knapp som gör att man kan aktivera den aktuella appen utan installation. Än så länge är det förhållandevis få appar som finns i Instant App-version, men med största sannolikhet har utvecklarna en hel del att vinna på att erbjuda möjligheten. Instant Apps presenterades redan vid förra årets upplaga av Googles utvecklarkonferens I/O, men teknologin var fram till i maj i år bara tillgänglig för ett fåtal utvecklare. 

Källa