Roligt

Interaktivt bord och privata högtalare från Sony

Sonys konceptlabb visar upp en hel del roligt på SXSW-festivalen.

Publicerad:

17 mar 2016 - 13:55

Uppdaterad:

17 mar 2016 - 14:02

Tillbehör är den nya grejen, det har både Sony och LG visat på allvar tidigare i år när de visade upp sina nyheter på Mobile World Congress.

På SXSW-festivalen som pågår just nu fanns Sonys konceptlabb med på ett hörn, där lite olika skojigheter visades upp.


Den ena prylen är ett par högtalare i form av ett halsband. De kallas förvisso hörlurar av Sony själva, men Concept N, som det hela kallas, påminner nästan mer om högtalare i hur de funkar. Från sin position runt din hals riktas ljud mot lyssnarens öron, samtidigt som bäraren inte missar vad som händer i omgivningen. Det finns även rörelsesensorer och GPS inbyggt för att kunna använda enheten för navigering. Vidare finns även en mikrofon för såväl samtal som röstkommandon.


Den andra enheten kallas “Interactive Tabletop” och är ytterligare en variant på de projektorer med interaktiv projiceringsyta som visades på MWC. Här handlar det om en manick som via en arm monteras ovanpå exempelvis ditt köksbord för att på så sätt göra om hela bordsytan till en interaktiv skärm. Exempelvis skulle något sånt här kunna användas för interaktiva brädspel, men projektorn har även bildigenkänning inbyggt för att kunna reagera på olika typer av objekt som placeras på bordet.

Båda enheterna känns riktigt häftiga, men då det rör sig om konceptenheter finns såklart varken pris eller närmare lanseringsdatum klara.

.

.

 

.