https://www.mobil.se/nyheter/ios-11-tycks-f-s-kallad-dark-mode
563519
Nyheter
Skonsamt för ögonen

IOS 11 tycks få så kallad ”dark mode”

IOS 11 får en så kallad ”dark mode” som är skonsam för ögonen.
Apple har i all tysthet implementerat ett läge i Ios 11 som är bättre anpassat för användning i mörker.

Det finns redan idag ett läge i IOS som inverterar färgerna på skärmen. Den funktionen kan i viss mån användas när man vill ha en mer skonsam skärmupplevelse vid mörka förhållanden. Men funktionen är långt ifrån perfekt och kan givet sin enkelhet förstås generera en del konstiga färger, som i värsta fall gör det svårare eller rent av omöjligt att använda apparna. 

Finns i betan

Apple slog inte på trumman för det nya mörkerläget i samband med sin WWDC-keynote, men flera utvecklare som nu installerat utvecklarbetan av IOS 11 vittnar om att en så kallad ”dark mode” gömmer sig i den. Det ska handla om en vidareutveckling av konceptet med inverterade färger, och det nya systemet ska enligt dem som prövat det fungera alldeles utmärkt. Bland annat så inverteras inte de färger som redan från början är mörka. 

Gamla versionen kvar

Den som av någon anledning gillade den gamla versionen av färginverteringen kan glädjas åt att Apple låtit den vara kvar, åtminstone i utvecklarversionen av IOS 11. Huruvida den kommer att finnas i den slutgiltiga versionen av IOS 11 återstår förstås att se.