https://www.mobil.se/nyheter/ipad-3-kan-snart-fasas-ut
564229
Nyheter
Obekräftade uppgifter

Ipad 3 kan snart fasas ut

Färska obekräftade uppgifter gör gällande att Apple står i begrepp att fasa ut Ipad 3 och se enheten som överspelad och obsolet. Detta märkligt nog innan Ipad 2 har hunnit gå samma öde till mötes.

Det var 2012 som Ipad 3 – eller ”Nya Ipad” som den kort och gott kallades – såg dagens ljus för första gången. Enheten var den första surfplatta med Retina-display som Apple släppte. Men trots att föregångaren Ipad 2 ännu inte klassats som utgången och överspelad så sägs Apple nu planera att göra Ipad 3 obsolet. Det innebär i princip att Apples servicepartners inte längre behöver bemöda sig med att reparera Ipad 3-enheter som gått sönder. Beslutet omfattar samtliga marknader förutom Turkiet och Kalifornien, där man har annan lagstiftning som tvingar Apple att fortsätta reparera enheterna. 

Apple har inte kommenterat uppgifterna, men rykten gör gällande att ett besked om saken kommer att offentliggöras i morgon, tisdag. Förändringen ska gälla både wifi- och mobilchipp-versionerna av surfplattan. Om det hela stämmer så blir Ipad 3 en av Apples mest kortlivade produkter någonsin. 

Ämnen