Problem med skärmen

Iphone 6 drabbas av produktionsproblem

Iphone 6 kan bli försenad på grund av problem med produktionen av skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 6 ryktas komma i två varianter med skärm på 5,5 respektive 4,7 tum. Det är främst varianten med 5,5 tum stor skärm som nu tycks ha drabbats av produktionsproblem, om man får tro KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo. I ett meddelande till investerare upplyser analytikern om Apples påstådda svårigheter med produktionen av telefonen, rapporterar bland andra 9to5mac.

Problemen handlar om skärmen på telefonen, där det finns farhågor kring hållbarheten för det safirglas som ska användas. En video där reptåligheten för safirglaset demonstreras läckte nyligen ut på nätet, men det är inte reptåligheten utan tåligheten mot stötar som KGI Securities-analytikern är skeptisk till.

Dessutom uppges Apple ha problem med att få till bra pekkänslighet på kanterna av skärmen, där den in-cell touch-teknik som används (vilken gör att pekskärmen kan bli tunnare genom att färre lager används i den) innebär att problemet blir mer påtagligt ju större skärmen görs.

Produktionsproblemen kan nu göra så att lanseringen, förväntad till september, av 5,5-tumsvarianten av Iphone 6 kan komma att ske i väldigt begränsade volymer inledningsvis eller skjutas upp till senare i år istället, skriver Macrumors.

Källa