Annons

Väntan snart över

Iphone 6 lanseras 9 september

Utanför Apples Iphone 5-presentation. Foto: Dennis Goedegebuure (cc)

Flera källor pekar ut samma releasedatum för Apples efterlängtade lur.

Publicerad Uppdaterad

Det är “ett stort medieevent” som, enligt Recode, ligger inlagt den 9 september i Apples kalendrar. Nyhetssajten var den första att avslöja datumet, men strax därpå följde flera andra läckor. 

Wall Street Journal refererar till “en person insatt i ärendet” och även Bloomberg har fått uppgifter om datumet – och noterar att även Iphone 5s och 5c förra året presenterades den andra tisdagen i september. Också i år också två modeller, en 4,7-tumsvariant och en 5,5-tumsvariant, båda med nya A8-processorer och Ios 8, ut att bli avtäckta. Inga övriga detaljer finns ännu om eventet och inga pressinbjudningar har gått ut 

Andra källor har tidigare sagt till 9to5mac att mitten av är september preliminärspikat för världspremiären för Iphone 6, men också att det är möjligt att det endast blir 4,7-tumsluren som visas upp då. Detta, som Mobil tidigare rapporterat, på grund av att den mindre modellen ska ha hunnit längre i test-produktionskedjan. Apple lär inte vilja riskera att förra årets långa och ilskeframkallande väntan på nya slutsålda modeller upprepas.

Det kan också tänkas att Apple ser en risk att de båda modellerna stjäl rampljus av varandra. Inte minst med tanke på att teknikjätten också, liksom förra året, förväntas hålla ett Ipad-event i mitten av Oktober. I år inte enbart med fokus på Ipad, utan även för att presentera Iwatch, Itime, eller vad nu den omsurrade Apple-klockan kommer heta.