https://www.mobil.se/nyheter/iphone-7s-telefonerna-blir-tjockare-n-f-reg-ngarna
563810
Nyheter
Uppgifter från skaltillverkare

”Iphone 7S-telefonerna blir tjockare än föregångarna”

De flesta förhandsrykten som föregått Apples Iphone-lansering i höst har förstås handlat om Iphone 8. Men nu kommer även en del uppgifter om de nya S-versionerna av Iphone 7, som bland annat sägs bli tjockare än sina föregångare.

Apple förväntas släppa tre telefoner i höst. Utöver jubileumstelefonen Iphone 8 – som är en i många stycken helt ny produkt – kommer man att släppa S-versioner av befintliga Iphone 7 och 7 Plus sägs det. De nya S-telefonerna ska inte bjuda på några större förändringar rent utseendemässigt, utan ska i princip se ut exakt som föregångarna. Men en viktig skillnad är att bakstycket i aluminium sägs vara på väg att bytas ut mot glas på båda enheterna. Det innebär att Iphone 7S och 7S Plus faktiskt blir tjockare än föregångarna. 

Krävs nytt skal

Enligt den tyska Apple-bloggen Giga Apple ska Apples tillverkningspartner Foxconn ha uppgivit att de nya versionerna av Iphone 7 kommer att bli 0,1 millimeter tjockare. Det innebär förstås inte att man upplever någon större skillnad i handen, men däremot att den som tänkt byta upp sig inte kan behålla sina befintliga skal till enheten. Samma sak hände när Apple introducerade 3D Touch med Iphone 6S, något som gjorde S-enheterna 0,2 millimeter tjockare än sina föregångare. Anledningen till att man väljer att byta aluminiumet mot glas ska vara att det är nödvändigt för att få trådlös laddning att fungera.