Vittnesmål från flera håll i världen

Iphone 8-ägare klagar på brus vid telefonsamtal

En tråd på sajten Macrumors forum vittnar nu om att flera Iphone 8 Plus-ägare runt om i världen upplever problem med brus vid telefonsamtal.

Publicerad Uppdaterad

Inkonsekventa sprakande och statiskt brus plågar flera nyblina Iphone 8 Plus-användare runt om i världen. Det vittnar mångder av inlägg på sajten Macrumors användarforum nu om. Efter att en användare publicerat ett inlägg om saken i fredags har ett flertal användare från olika delar av världen – bland annat USA, Australien och Europa – nu uppgivit att de upplever exakt samma problem. Problemet beskrivs som ”oerhört irriterande” och ska enbart uppstå när man använder samtalshögtalaren, det vill säga när man håller enheten mot örat. Fenomentet uppstår inte om man använder hörlurar eller telefonens högtalare för utljud. 

Uppstår oavsett app

Det är inte enbart när man använder den vanliga telefon-appen som oljudet uppstår, utan även vid användande av tredjeparts-appar för VoIP eller om man ringer röstsamtal med Facetime. Problemet ska dessutom vara intermittent, och uppstår alltså ibland och ibland inte. Den som tar emot samtal hör inga oljud. Det ska inte spela någon roll huruvida man har wifi-samtal aktiverade eller inte, ej heller om man använder brusreducering eller inte. Problemet tycks inte heller vara begränsat till vissa operatörer. 

Återställning kan fixa saken

Vissa användare hävdar att de fått bukt med problemen efter att de fabriksåterställt sina enheter, medan andra inte upplever någon skillnad efter att ha gjort det. Apple ska enligt Macrumors vara medvetna om problemen och försöker utröna vad som kan orsaka dem. 

Källa