https://www.mobil.se/nyheter/iphone-8-kan-bli-kraftigt-f-rsenad
563190
Nyheter
Tillverkningsproblem

”Iphone 8” kan bli kraftigt försenad

Väntar du otåligt på ”Iphone 8” kan du få vänta till november.
Enligt uppgifter till kinesiska Economic Daily News, så kan Apples kommande flaggskeppstelefon ”Iphone 8” bli kraftigt försenad. Möjligen dröjer den ända till november.

Apple ska enligt de flesta rykten släppa tre telefonmodeller i höst. Dels handlar det om Iphone 7S och 7S Plus, som i stora delar sägs vara uppgraderade varianter av dagens Iphone 7. Dessutom påstås man släppa en tredje telefon kallad ”Iphone 8” alternativt ”Iphone Edition”, som ska vara full av ny teknik och spännande lösningar av olika slag. Ett av de mest ihärdiga rykten som cirkulerat om ”Iphone 8” under lång tid är att den påstås få OLED-skärm. Och just den saken kan vara en bidragende orsak till att den nu påstås bli försenad. 

Tillverkningsproblem
Det är källor till kinesiska Economic Daily News som hävdar att Apples underleverantörer stött på patrull vid tillverkningen av OLED-skärmarna och att det ska föreligga tekniska svårigheter att tillverka dem i hög takt. Dessutom sägs det ”3D-sensing”-system som Iphone 8 sägs få också ha medfört tillverkningsproblem. 

Sent släpp
Enligt källorna till Economic Daily News så innebär problemen att den ursprungliga lanseringsplanen för september inte kommer att hålla. Det är mycket möjligt att telefonen försenas till oktober, och i värsta fall kan det dröja ända till november månad innan den släpps. Uppgifterna bör tas med en nypa salt än så länge, då de inte är bekräftade på något sätt. 

Annons