https://www.mobil.se/nyheter/iphone-8-kan-f-touch-id-p-baksidan
563239
Nyheter
Rykten om produktionsproblem

Iphone 8 kan få Touch ID på baksidan

En påstådd designskiss visar en ”Iphone 8” med Touch ID på baksidan.
Ihärdiga rykten gör gällande att Apple ska ha stött på problem med den virtuella hemknapp som man planerat för Iphone 8. Dessutom har en påstådd designskiss där fingeravtryckssensorn är placerad på baksidan av telefonen nu läckt ut.

Enligt obekräftade uppgifter ska Samsung ha valt att placera fingeravtryckssensorn på sin nya telefonmodell Galaxy S8 på baksidan av telefonen till följd av problem med att integrera tekniken i den virtuella hemknapp man planerade från start. Och Apple kan av samma anledning nu komma att välja en liknande lösning för Iphone 8. 

Kan ”göra en Samsung”
Det är enligt uppgifter som investerare påstås ha fått ta del av som produktionen av Apples nya virtuella hemknapp inte går som planerat. Det ska ha visat sig vara svårare än väntat att bygga in autentisering via fingeravtryckssensor i tekniken under skärmglaset, och Apple ska enligt de obekräftade uppgifterna inte heller vara intresserade av att ta teknisk hjälp av någon tredje part. Flera bedömare menar att det hela kan sluta med att Apple ”gör en Samsung” och väljer att placera fingeravtryckssensorn på baksidan av telefonen i stället. 

Bildläcka visar Touch ID på baksidan
Och inte nog med uppgifterna till investerare. Nu kommer dessutom ytterligare tecken på att fingeravtryckssensorn kan placeras på bakstycket av Iphone 8. Det är en påstådd Iphone 8-designskiss som nu läckt ut via kinesiska Weibo som visar en Iphone 8-enhet med Touch ID-fältet placerat på baksidan av telefonen. Varken designskissen eller uppgifterna till investerarna har bekräftats vara autentiska och bör således tas med en rejäl nypa salt tillsvidare. 

Annons