Uppgifter

Iphone 8 sägs få kraftigt förbättrad samtals-högtalare

Jodå, även tekniken bakom det där oansenliga strecket ovanför skärmen kan förbättras.

Är det något som sällan diskuteras nu för tiden så är det kvalitén på samtalsljudet i våra smartphones. Därmed inte sagt att det inte finns utrymme för förbättring. Enligt obekräftade uppgifter från källor till JP Morgan så ska Iphone 8 bjuda på en förbättrad samtalshögtalare.

Publicerad Uppdaterad

Du kanske inte har tänkt särskilt mycket på samtalshögtalaren i din telefon. Inte så konstigt, kanske. På de flesta smartphones är den tämligen diskret utformad. Den är självfallet placerad ovanför den övre skärmkanten, oftast i form av ett rätt oanseligt rakt streck. Men även samtalshögtalaren kan förstås bli bättre. Och om den – som i fallet med Iphone 7 – dessutom extraknäcker som stereohögtalare, så finns det många saker att slipa på om man ska tillgodose alla användningsområden. Just det ska Apple också ha gjort med Iphone 8, hävdar källor bland Apples underleverantörer som analytiker på investmentbanken JP Morgan talat med.

Bättre stereoljud

Enligt källorna till JP Morgan så är det bland annat förbättringar av stereoljudet som Apple jobbat med. Man ska även ha förbättrat vattentätheten runt högtalaren på den nya telefonen jämfört med Iphone 7. Exakt på vilka sätt högtalaren förbättrats är däremot oklart, men flera experter spekulerar i att det sannolikt lär handla om både högre volym och högre ljudkvalitet.

Märkligt Airpods-rykte

I en annan del av samma rapport från JP Morgan förekommer även uppgifter om att Apples trådlösa hörlurar Airpods ska levereras tillsammans med Iphone 8. Den delen av rapporten både kan och bör förstås ifrågasättas. Att Apple skulle välja att inte tjäna pengar på att sälja Airpods separat låter onekligen långsökt. Och att leverera dem tillsammans med Iphone 8 skulle göra telefonen onödigt dyr. JP Morgans analytiker har också kommit med fler märkliga uppgifter rörande Iphone 8 på sistone, inte minst att den skulle vara redo att lanseras redan i juni. 

Källa