https://www.mobil.se/nyheter/iphone-x-pastas-gora-comeback-i-indien
566880
Nyheter
Planerna för den moderna klassiskern oklara

Iphone X påstås göra comeback i Indien

Det har förekommit en del rykten om att 2017 års Iphone X skulle göra comeback för att få fart på den tröga Iphone-försäljningen. Och nu kommer rapporter om att produktionen av telefonen ska återupptas i Indien.

Det kan framför allt finnas en stor anledning till att Apple skulle vilja blåsa liv i gamla Iphone X från 2017, nämligen att man inte sålt så många Iphone XR som man hade hoppats på. Enligt Apple själva går XR riktigt bra, men exakt hur bra är oklart eftersom man inte längre tillhandahåller försäljningssiffror rörande sina produkter. Möjligen finns alltså ett behov av en telefon som kan klassas som en del av high end-segmentet, men som samtidigt inte parasiterar på försäljningen av Iphone XS eller XS Max. Samtidigt så befinner sig Apple – precis som många andra elektroniktillverkare – under press i Indien, då myndigheterna kräver att elektronikprodukter som säljs i landet till minst 30 procent också tillverkas där. Att Apple skulle börja tillverka Iphone X i just Indien vore således tämligen logiskt. Och det är precis vad som påstås var på gång, enligt flera olika indiska tidningar.

Ska dra igång i juli

Det är inte helt klarlagt vilka planer Apple kan tänkas ha för sina Indienproducerade Iphone X-telefoner. Möjligen kommer de också att säljas enbart i Indien, men det finns förstås inget som direkt talar emot en bredare tillgänglighet på fler marknader. Enligt uppgifterna så ska produktionen av Iphone X dra igång redan under juli månad, så det lär med andra ord inte dröja särskilt länge innan vi får veta om uppgifterna stämmer. Det förekommer även rykten om att Iphone XS också ska tillverkas i Indien.