Apple-chefen Phil Schiller avslöjar

”Iphone X verkade stundtals omöjlig att skapa”

Apple-chefen Phil Schiller har i en stor intervju med publikationen T3 nu avslöjat att utvecklingen av Iphone X var kantad av bekymmer och frustration. Schiller går så långt som att hävda att det stundtals såg ut som att produkten man ville ta fram var helt omöjlig att skapa.

Publicerad Uppdaterad

”Det är förmodligen något av det modigaste vi någonsin gjort” säger Phil Schiller i intervjun, där han berättar att mycket av det man ville åstadkomma Iphone X till en början tycktes vara helt orimligt. ”Det verkade nästan omöjligt. Nej, inte bara nästan. Det verkade omöjligt” konstaterar Schiller. Han berättar att man kom till en punkt i utvecklingsarbetet där allt stannade av, för att man helt enkelt inte kom vidare. 

En galen satsning

De största problemen man stötte på var kopplade till Truedepth-teknologin och Face ID. Och att bara överge det fungerande konceptet med en fingeravtryckssensor till förmån för en helt ny typ av lösning var förstås ett enormt stort beslut att fatta. Men Schiller medger också att det fanns något befriande i att kasta loss och glömma alla tidigare lösningar. ”Att veta att teamet var villiga att satsa på saken var en nyckel redan tidigt i processen” säger han till T3. 

Källa