https://www.mobil.se/nyheter/jogga-efter-stj-rnor
559419
Nyheter
Träning

Jogga efter stjärnor

Lek dig igenom träningen med Runbit.

Runbit är namnet på en app som ska motivera användare till att ha kul när de tränar. Genom att placera ut olika objekt på appens karta så kan du välja mellan att fritt jogga efter stjärnor, jaga och samla in djur eller att bli jagad av monster. Vi har sett liknande försök till att göra träning roligare i form av Zombies, Run som först släpptes i februari 2012, något vi tyckte om stort. men de två apparna tar sig ändå an konceptet på olika sätt. Främst i form av stöd för både Android Wear och Apple Watch.

– Det är med Android Wear jag skiljer mig från resten. Man kan se hela kartan direkt på klockan och använda den istället för mobilen, säger utvecklaren av appen, Anders Söderström.

När du har tränat färdigt får du möjligheten att skicka dina bravader till vänner som en utmaning. Målet ska vara att dra fokus från press som kaloriräkning och liknande som finns med i andra appar medför och uppdateringar till appen är på gång.

– Jag planerar att släppa en kalender till appen så att man inte behöver bestämma sig själv för att gå ut och träna varje gång. Man ska få medaljer och bli pushad att träna mer, säger han.

Källa

Bilder