Annons

Helt under radarn

John McAfee har tagit fram ”supersäker” mobil

John McAfee har tagit fram en ”supersäker smartphone” i all hemlighet.

Den excentriske och kontroversielle säkerhetsexperten John McAfee säger sig ha tagit fram en extremt säker smartphone. Enheten ska vara redo att släppas redan i år, om man får tro McAfee.

Publicerad Uppdaterad

Även om entreprenören och säkerhetsexperten John McAfee för de flesta är mest känd som grundaren till det cybersäkerhetsföretag som bär hans efternamn, så har han genom åren även varit en rubrikernas man. Skandaler i utlandet, diverse kontroversiella uttalanden och en satsning på politiken har nämligen också kommit att prägla bilden av McAfee. Därför är det inte så konstigt om man känner skepsis inför att han nu säger sig ha tagit fram en ”supersäker” smartphone. 

”Enorma investeringar”

Enligt McAfee själv är enheten som han tagit fram världens första riktigt säkra smartphone och ”den mest hacksäkra mobil som någonsin tillverkats”. John McAfee hävdar att han investerat enorma pengar i projektet med att ta fram telefonen, som till skillnad från många andra säkra telefoner bygger på hårdvarulösningar. 

Kan stänga av funktioner med switchar

Telefonen är bland annat rustad med ett antal switchar på bakstycket, som gör det möjligt att rent fysiskt stänga av batteriet, wifi-antennerna, GPS-positioneringen, kameran, mikrofonen och bluetooth-chippet. 
Telefonen är riktad mot affärskunder och har en prislapp på nästan 11 000 kronor. Den ska släppas någon gång under året, och en uppföljare är redan planerad till 2018. 

Källa