Har valt alternativ skyddslösning

Källor med insyn: Samsungs vikbara telefon får inte Gorilla Glass

Enligt färska uppgifter från källor med insyn i saken, så kommer Samsungs kommande smartphone-modell med vikbar skärm inte att vara rustad med Gorilla Glass, utan med en helt ny typ av skärmskydd.

Publicerad Uppdaterad

Extremt få detaljer är kända om Samsungs kommande smartphone med vikbar skärm, och det enda som Samsung har bekräftat så här långt är att man har den under utveckling, att det har varit en besvärlig utvecklingsprocess och att den ska släppas nästa år. Faktum är att vi inte ens vet hur telefonens skärm eller skärmar kommer att vara konfigurerade. Men nu kommer trots det uppgifter om att det inte blir tillverkaren Cornings smått obligatoriska Gorilla Glass som kommer att skydda skärmarna. 

Alternativ japansk lösning

I stället ska man på grund av den böjbara skärmens natur ha valt att skydda den med ett en ny lösning från det japanska bolaget Sumitomo Chemical. Den nya lösningen ska inte vara lika motståndskraftig som Gorilla Glass, men ska å andra sidan medge att man böjer skärmen och dessutom ska den vara värmetålig. Corning ska ha tagit fram en liknande lösning, men enligt uppgifterna så ska Samsung ha tackat nej till den, med hänvisning till att den ännu inte är tillräckligt tekniskt avancerad. Samsungs vikbara telefon förväntas offentliggöras i januari 2019, sannolikt i samband med CES-mässan i Las Vegas men det förekommer även uppgifter om att telefonen kan göra någon form av debut under Samsungs utvecklarkonferens i San Francisco 7-8 november i år. Kanske får vi en försmak då av vad som komma skall.

Källa