https://www.mobil.se/nyheter/kameraspecifikationer-for-galaxy-s10-kan-ha-lackt-ut
565980
Får trippelkamera enligt uppgifterna

Kameraspecifikationer för Galaxy S10 kan ha läckt ut

Samsung förväntas släppa tre versioner av sitt kommande flaggskepp Galaxy S10 i början av nästa år. Men redan nu tycks detaljerna om trippelkameralösningen på bakstycket till den större modellen Galaxy S10+ vara avslöjade. Detta då information från två olika läckor pekar på exakt samma specifikationer.

Nej, Galaxy S10 blev inte Samsungs första telefon med tre kameror på bakstycket. Den äran fick mellansegments-enheten Galaxy A7, vilket förvisso rimmar helt och hållet med Samsungs uttalade ambition att förse enklare smartphonemodeller med nya tekniska lösningar primärt och flaggskeppen sekundärt. Men att någon eller några varianter av Galaxy S10 också kommer att få en trippelkameralösning lär väl därmed vara ställt bortom allt rimligt tvivel. Och nu kan dessutom specifikationerna för upplägget med de tre kameralinserna ha avslöjats. Från två olika håll kommer nu nämligen samstämmiga uppgifter om saken. 

Samma huvudkamera som S9

Enligt uppgifterna så kommer huvudkameran att vara av samma slag som den som sitter i Galaxy S9, det vill säga en kamera med en upplösning på 12 megapixlar och ett variabelt bländartal på f1.5/2,4. Den andra kameran ska enligt uppgifterna ha en sensor på 16 megapixlar med ett bländartal på f1,9 och vara av vidvinkeltyp. Den linsen ska inte ha någon optisk bildstabilisering eller autofokus. Den tredje kameralinsen ska ha en sensor med upplösningen 13 megapixlar och bländartalet f2,4. Den enklare version av Galaxy S10 som Samsung förväntas släppa påstås få en enkelkamera på bakstycket. Om det är en eller två av de övriga modellerna som får trippelkamera på bakstycket återstår att se.