Lurt

Klon bakom de senaste Iphone 7-ryktena

Meizus senaste telefon är det som egentligen döljer sig bakom den senaste tidens Iphone 7-rykten.

Publicerad:

17 mar 2016 - 15:44

Uppdaterad:

17 mar 2016 - 15:51

Även om det verkar som om Apple kommer att släppa en billigare Iphone på måndag är det Iphone 7 som varit i hetluften den senaste tiden. Bland annat har bildläckor visat hur plastdetaljerna i Iphones aluminium har flyttats för att ge ett snyggare utseende.

Just de bilderna får däremot anses som fejk numera, eller snarare att de inte tillhör någon Iphone.

Istället är det Meizus kommande telefon det är fråga om, en tillverkare som upprepade gånger tillverkat Iphone-kloner under åren. Därför är det kanske inte så konstigt att många tog de läckta bilderna som nästa Iphone. 

Det handlar om den än så länge icke släppta modellen Meizu Pro 6, som företagets säljchef Li Nan valde att lägga upp bilder på efter “Iphone-läckan”. De visar helt enkelt samma telefon, fast denna gång med Meizu-logga på plats.

Det gör även att vi tar dagens fotoläcka med en blurrig bild på baksidan av en påstådd Iphone 7 med en stor nypa salt. Här visas Apples Smart connector för tillbehör i botten (eller kanske som variant på “trådlös” laddning?) och en kamera med dubbla linser. Men samtidigt kan det lika gärna vara en klon även denna, så vi håller oss skeptiska ett tag till.

.

.

 

.