https://www.mobil.se/nyheter/krav-pa-iphone-x-anpassning-av-ios-appar-fran-juli
565275
Apple ställer ultimatum

Krav på Iphone X-anpassning av IOS-appar från juli

Apple har nu aviserat att man kommer att ställa krav på att alla appar är anpassade efter Iphone X och telefonens sensorpanel från och med juli månad. I annat fall kan Apple plocka bort apparna ur App Store.

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan det skulle ske, och att Apple nu ställer krav på Iphone X-anpassning av samtliga appar är sannolikt inte kopplat enbart till Iphone X, utan även till det faktum att tre nya Iphone-enheter med så kallad sensorpanel väntas dyka upp till hösten. Samtidigt är det hela förstås ett välkommet krav bland Iphone X-användarna. Många appar är nu mer förvisso anpassade till Iphone X-skärmen, men långt ifrån alla har bemödat sig med att göra anpassningen. 

Kan försvinna ur butiken

Om en utvecklare väljer att inte anpassa sin app efter Iphone X så förbehåller sig Apple rätten att sluta uppdatera appen. På sikt kan det även innebära att appen i fråga försvinner helt från App Store, något som rimligen borde motivera de flesta utvecklare att följa de nya riktlinjerna. Samtliga appar ska dessutom vara utvecklade med utvecklarkitet för IOS 11, meddelar Apple. Det är dock oklart exakt vilket datum i juli som Apples deadline för Iphone X-anpassning ligger.