Annons

Chipbristen

Kretsbristen: Samsung ska tredubbla sin halvledarproduktion

En Samsungchef har meddelat i en intervju att Samsung siktar på att tredubbla sin tillverkning av halvledare fram till 2026, trots den nuvarande bristen på chip.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs chef för den egna halvledartillverkningsavdelningen, Han Seung-Hoon, har sagt i en intervju att Samsung planerar att tredubbla sin kapacitet av tillverkning av halvledare fram till 2026. Detta för att möta sina kunders behov. Samsungs halvledartillverkning säljer främst till bland annat IBM, Nvidia och Qualcomm och Samsung är en av de större tillverkarna av halvledare, men de ligger fortfarande i skuggan av den Taiwanesiska tillverkaren TSMC.

Detta uttalande kommer alltså mitt under den rådande halvledarbristen, som vi tidigare rapporterat om att den sannolikt kommer att pågå under flera år. 

Samsung har sagt att de ska bygga minst en ny fabrik och öka kapaciteten i sina existerande fabriker. De säger också att de kommer att investera 150 miljarder dollar för att ge sin resa mot att bli världens största halvledartillverkare en skjuts. De har meddelat att de har börjat massproducera 4nm-chip och att 3nm-chip kommer att börja tillverkas under den andra halvan av 2022. Det ska dock sägas att Samsung inte har avslöjat hur många chip de tillverkar med nuvarande produktion så exakt vad den tredubblade produktionen skulle innebära är i dagsläget oklart.

Källa