Metall

Läcka bekräftar specar för Ascend P8

Nya specifikationer har läckt ut för Huawei Ascend P8, och företaget ser ut att leverera. Det verkar dessutom finnas särskilda planer för baksidan.

Publicerad Uppdaterad

Skärmdumpar och bilder av Ascend P8 som avslöjar modellens hårdvara har läckts och stämmer överens med mycket av den informationen vi har sett tidigare. En skärmdump på resultaten av prestandan i Antutu visar att mobilen ligger i topp. Den ligger precis under Samsung Galaxy Note 4 och Meizu MX4 med 47 426 poäng.

Till grund för prestandan ser det ut att vara Huaweis egen HiSilicon Kirin 930, en åttakärnig 64-bitars processor med en klockfrekvens på 2 Ghz. För att hantera flera uppgifter så finns det 3 GB arbetsminne att tillgå och skärmen på 5,2 tum är enligt standard satt på 1080p. På baksidan finner vi en kamera på 13 megapixel medan framsidans kamera ligger på 8 megapixel. Operativsystemet är Android 5.0 Lollipop, något som ännu inte lanserats till alla versioner av Galaxy Note 4 och MX4.

Något som sticker ut är att det istället för zirkonoxid-porslin och glas ska vara metall på bägge sidor. 

Det finns även ett stort utklipp på baksidan. Vad man vill ha där är oklart men det ryktas om att det angingen är för att läsa av fingeravtryck eller för dubbla kameror. På undersidan ser det ut att finnas två högtalare och en mikro-USB-port. På översidan syns ett standard 3,5 millimeters hörlursuttag.

Lanseringen av Huawei Ascend P8 är planerad till den den 15 april.

Källa