6 tum och 1080p

Läckta bilder: Här är Lumia 1520

Läckta bilder påstås visa Lumia 1520. Här ser vi 6-tumsphableten tillsammans med en Sony Xperia-lur. Foto: The Verge.
Foto: The Verge.
Foto: The Verge.
Foto: The Verge.
Foto: The Verge.
Foto: The Verge.

Nokia ligger i startgroparna för att lansera Lumia 1520, tillverkarens första phablet. Läcka bilder påstås visa hur den sex tum stora enheten kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Vi har hört ryktena om Nokia Lumia 1520 sedan tidigare, och för drygt två veckor sedan såg vi den första bilden som kan visa hur phableten kan tänkas se ut. Nu har den amerikanska sajten The Verge publicerat en bildserie som kan avslöja mer om Nokias bjässe med en 6-tumsskärm med 1080p-upplösning. 

Enligt The Verges källa är Nokia Lumia 1520 utrustad med ett Snapdragon 800-systemchipp, 2 Gbyte i ram-minne och 32 Gbyte i lagringsminne. På baksidan av enheten ser vi en något utbuktande kamerasensor som uppges ta bilder med en upplösning på båda 5- och 16-megapixel simultant. 

Nya funktioner i Windows Phone 8

De läckta bilderna visar också att Lumua 1520 körs med Microsofts kommande GDR3-uppdatering av Windows Phone 8. Uppdateringen ska bland annat innehålla ytteligare stöd för 1080p-upplösning (med en till Live tile-kolumn på startsidan), förbättrad multitasking, ett slags billäge där telefonen ställs i ljudlöst läge för samtal och meddelanden, samt stöd för att låsa enheten i porträttläge. 

Nokia förväntas nu visa upp Lumia 1520 på ett lanseringsevent inom loppet av några veckor. Det anrika finska företaget genomgår just nu stora förändringar. Under förra veckan blev det nämligen klart att Micrsoft ska köpa Nokias mobilp>

Här kan ni läsa en kommentar om affären skriven av Mobils Erik Mörner, samt en sammanställning där Mobil minns Nokia genom åren.

Källa