Läsare varnar för cect.se

Sedan vi skrev om webbutiken cect.se har flera läsare hört av sig med negativa erfarenheter av att handla av dem. Framför allt är det folk som försökt beställa olåsta Iphone av dem som blivit lurade.

Publicerad:

21 nov 2008 - 09:03

Uppdaterad:

21 nov 2008 - 09:03

I vår artikel om Kinamobiler skrev vi om cect.se och hur vi provat att handla av dem med i stort sett gott resultat. Samtidigt påpekade vi dock att vi inte kunde garantera verksamhetens laglighet. Nu verkar det mycket riktigt som att alla inte haft samma tur som vi.

Framför allt är det kunder som försökt köpa olåsta Iphone av dem som blivit lurade. Telefonerna köptes troligen in i Hong Kong där det går att köpa Iphone olåst. Att de priser som anges på webben inte inkluderar moms upptäckte somliga när de fick ett besked om extra inbetalning från tullen. En läsare som hört av sig till oss fick helt enkelt aldrig någon telefon, medan andra som hört av sig till MacWorld har fått telefoner som inte fungerat som de ska. Cect.se har nu slutat erbjuda olåsta Iphone och koncentrerar sig i stället på kinesiska piratkopior med namn som Hiphone.

Cect är ett kinesiskt varumärke för en av Kinas större mobiltillverkare, och det är ytterst tveksamt om cect.se har något samband med detta företag, eller om någon av de produkter de säljer verkligen är produkter från Cect. Listan på olaglig eller oetisk verksamhet som kan härledas till cect.se inkluderar alltså varumärkesintrång, försök till momsfusk och uteblivna varuleveranser. Flera personer har polisanmält företaget, som endast korresponderar via e-post.

Även vi har försökt nå cect.se för att få en kommentar, än så länge utan resultat.

.

.

 

.