Blir vattentät och får stor pekskärm

Läcka avslöjar detaljer om Fitbit Charge 3

Det är sajten Android Authority som kommit över informationen om nya Fitbit Charge 3.

En större läcka kan ha avslöjat mängder av detaljer rörande Fitbits kommande armband Charge 3. Det framgår bland annat att enheten blir vattentät ned till 50 meters djup och får en förhållandevis rejäl pekskärm.

Publicerad Uppdaterad

Det är av som påstås vara mycket tillförlitliga källor till sajten Android Authority som kommit med uppgifterna om det nya träningsarmbandet från Fitbit. Om uppgifterna stämmer så handlar det om ett tämligen avancerat armband med en hel del finesser som man normalt sett hittar hos smartwatch-enheter. Det är framför allt på gränssnittssidan som det ska ha hänt en hel del, inte minst då armbandet nu påstås vara rustat med en större och helt omarbetad pekskärm. 

Ingen GPS

Dessutom ska Fitbit Charge 3 vara vattentät och simtålig. Ja, faktum är att klockan till och med ska gå att använda ned till 50 meters djup. En annan intressant aspekt är att man ska ha implementerat en Quick Reply-funktion enligt samma modell som smartwatch-enheterna Ionic och Versa, som gör att man kan skicka snabba textmeddelanden. Vad som däremot saknas är inbyggd GPS. Den som vill ha dylik funktionalitet får förlita sig på en parkopplad smartphone. Några uppgifter om priser eller lanseringsdatum har däremot inte läckt ut. Sannolikt lär ett offentliggörande ske i samband med IFA-mässan i Berlin i början av september. 

Källa