https://www.mobil.se/nyheter/lackta-bilder-pa-pastadda-ipad-mini-5-skal-skvallrar-om-fa-forandringar
566729
Nyheter
Till och med hörlursuttaget tycks finnas kvar

Läckta bilder på påstådda Ipad Mini 5-skal skvallrar om få förändringar

Bilder från 91mobiles
Apple har fortfarande inte bekräftat att en ny Ipad Mini är på gång. Men rykten om saken fortsätter surra, och nu tycks en läcka ha avslöjat att en ny version av den lilla surfplattan rent designmässigt inte lär skilja sig från den gamla i särskilt hög grad.

I september är det fyra år sedan Apple släppte en version av sin lilla surfplatta Ipad Mini. Rykten och spekulationer om en femte generation av enheten har dock cirkulerat allt mer intenstivt på sistone. Men om vi nu får se en ny Ipad Mini – vilket rimligen sker till hösten – så finns risken att den inte kommer att bjuda på någon särskilt nyskapande design. Det har nu nämligen läckt ut bilder på påstådda skal till surfplattan, och att döma av dem så har i princip ingenting förändrats sedan senast det begav sig. Skalet visar dels hur plattan är formad, dels vilka portar och knappar den kommer att vara utrustad med, och här bjuds alltså inte på några överraskningar överhuvudtaget, med undantag för att en mikrofon tycks ha bytt plats.

En intressant sak är att det klassiska 3,5-millimetersuttaget för hörlurar tycks vara kvar. Vi noterar även att det finns ett enda hål för en kameralins i skalet, men å andra sidan är det ju kanske inte foto som står högst på agendan när man köper en surfplatta. Man hade kanske kunnat förvänta sig att Apple skulle ha tagit ett steg närmare designen som de nya Ipad Pro-modellerna begåvats med, men å andra sidan kom en förvarning om en ny Ipad Mini med mycket få designförändringar från analytikern och Apple-experten Ming-Chi Kuo redan tidigare i år.