Nattläge inkluderat

Lanserad: Moto E7 kostar 1300 kronor och har på pappret det viktigaste

Du behöver inte betala någon förmögenhet för att få en smartphone med de viktigaste funktionerna.

Publicerad Uppdaterad

Är du ute efter en billigare smartphone har du just fått mycket att välja på eftersom inte bara Motorola utan även Poco och Samsung släppt telefoner, alla under 2000 kronor idag. Faktum är att Motorolas bidrag, Moto E7 ser ut att bli den allra billigaste. För de 1300 kronor som telefonen kostar när den släpps i butik 30 november får du framförallt kamera som Motorola lovar ska klarar även bilder i mörker bra. Hur bra den är får vi så klart återkomma till när vi testat i praktiken (vilket vi nu gjort), men på pappret så består kameramodulen i alla fall av en huvudkamera på 48 megapixel som då använder fyra pixlar för att skapa en mer ljuskänslig pixel och därmed klara bilderna i mörker bättre än annars. Nattläge, porträttläge med oskarp bakgrund och en makrokamera ska även de enligt löftena lyfta dina bilder. 

Till det yttre ger Moto E7 dig en 6,5 tum stor skärm med liten droppformad sensorpanel i toppen för selfiekameran. Skärmen är långsmal i 20:9-format och på sidan finns en särskild knapp som tar dig till Google Assistant utan att du först behöver säga Hey Google. På baksidan får vi förutom kamerorna även en fingeravtryckssensor och under skalet hittar du bland annat ett batteri på 4000 mAh, något som bör räcka rätt långt. 

Gränssnittet i telefonen ska baseras på Android 10 och vara Motorolas avskalade och Google-nära gränssnitt utan onödiga extraappar. Med lite snåla 2 GB arbetsminne och 32 GB lagring handlar det här om en klar budgetmodell, men Motorola brukar vara duktiga på att göra gränssnitt som flyter på bra, även med begränsad prestanda tillgänglig.